Review 123rf, plaatjes en foto’s

Bij het gebruik van 123RF moet je de vraag stellen: Should I stay or should I go?

123rf wordt kort gebruikt als referentie (benchmark) voor de prijzen van rechten vrije stock (royalty free) plaatjes en foto’s. Er zijn verschillende subscripties. Overweeg ook de aankoop van credits (Credits verlopen nooit). Credits zijn echter prijzig (start bij 10 euro per foto). Een plaatje zegt meer dan vele woorden. Hieronder het plaatje. 

Prijzen van 123RF iStock foto's

Voor circa 180 euro, krijg je 270 credits. Afhankelijk van het gekozen plaatje (type en formaat), worden een aantal credits afgeschreven. De abonnementen zijn mede afhankelijk van het aantal foto’s die per maand worden afgenomen.

Een overzicht van de formaten:

Conclusie gebruik 123rf

Abonnementen: Er zijn twee verschillende abonnementen: PLUS en PREMIUM. De betere foto’s zitten allemaal in het PREMIUM pakket. Afhankelijk van het aantal downloads per maand dient een maandtarief te worden gekozen. Dit abonnement is gekoppeld aan een jaarabonnement (betaling per maand). Heb je in een keer veel nodig, dan kun je overwegen om Credits aan te kopen.

Prijzen: Het prijsbeleid is wel een beetje ondoorzichtig hierdoor koop je altijd te veel of je zit eraan vast 🙂 Wat de waarde van een credit precies is, dat is niet eenvoudig uit de website te verkrijgen. Een premium foto (plaatje) kost 10 credits (dat is 10 euro). Dit is dan een standaard licentie. Een uitgebreide licentie is 60 credits (60 euro).

LIcentie:

  • Digitaal (niet op gedrukte producten)
  • Standaard
  • Standaard en Uitgebreid